theoutsider

Alla inlägg under december 2015

Av Josefine - 25 december 2015 07:22

Jag har alltid älskat julafton, måste nog vara min absoluta favorit högtid. Vi firade på flera ställen eftersom alla i min släkt är delade. Pappa med familj firar för sig, mormor och morfar med mammas sida av släkten firar på ett ställe, syrran firade separat i år och emils familj firar för sig.. Så man måste liksom välja. Vi väljer att åka till Österby på förmiddagen och äta lunch och fira med mammas sida av släkten sen på eftermiddagen drar vi vidare hemåt och firar med Emils familj för att det är skönt att vara nära hemma. I år bestämde vi att julklappsöppningen skulle ske hemma hos oss, till och med tomten kom på besök! Så mysigt! 

Är supernöjd med alla mina julklappar och alla Tyras julklappar och hela stämningen. Jag fick ett par skiiitsnygga löpardojjor, han kan tydligen det där med att välja ut bra grejer. ibland blir man förvånad. ;) 

Fick även en mixer <3 och kryddor, smycken, en stickad tröja, lite köks handdukar, SF presentkort, badlakan och lite annat smått och gått! Supermys! 

     

Av Josefine - 21 december 2015 22:46

Nu äntligen har jag skjutit på det länge nog. sista julklapparna inhandlade idag, snacka om att vänta till sista minuten.. Men nuså är det iaf klart! Och granen klädde tyra och jag idag, mys!

Av Josefine - 19 december 2015 19:03

Haft ont i huvudet sen jag vaknade, sån där riktig ontsåmanbaravillspy-huvudvärk. Sov någon timme mitt på dagen när Tyra ändå sov blev dock inge bättre. Nu är ljusen tända igen som näst intill varje kväll vilket också innebär att dom snart är slut, måste alltså köpa nya. 

Hade tänkt ha en bak och pyssel dag och varva med lite städande men orkade inte. Städade lite, diskat och startat två diskmaskiner, även en tvätt som jag var ner och plockade upp för en stund sen. Blev tyvärr inte så mycket roligare idag. Bakade 3 sorters risbräck och en vegetarisk paj (som blev kvällens middag) och sen har jag och Tyra ritat lite.

Får se om jag orkar ta tag i att baka något imorgon istället, men måste gå och handla för att baka biscottin. Kanske passar på när Emil åker in till stan för sen på eftermiddagen åker vi vidare till Gimo och socialiserar.

             

Av Josefine - 17 december 2015 19:05

Är ju nötallergiker själv men kunde inte låta bli att smaka! Dom såg så sega och goda ut, precis som jag vill ha dom! 

första plåten blev superfula och självklart var det dom jag knäppte kort på men alla andra plåtar blev fina! 

Tänkte göra saffransbiscotti idag också men tar nog det imorgon istället! Har varit så lätt att baka nu när det har funnits mat i kylskåpet redan, men nu när jag var tvungen att laga middag också så fick det räcka med en sort! Men det är så kul när det blir bra! Brukar titta på lite olika recept för att få inspiration sen skapar jag ett eget recept, brukar bli bäst så! Har aldrig varit bra på att följa andras mått, hehe. 

 

I ugnen!  Fulaste kakorna av dom alla, men sååå goda! 


Av Josefine - 16 december 2015 19:53

Ibland är det kul att hålla sig sysselsatt! Älskar dock att baka och när man har ett syfte (delvis ge bort) så är det ännu roligare. Har två julklappar som ska ges bort, en till farmor och farfar och den andra till mormor och morfar. Farfar är diabetiker så för hans del blir det sockerfritt fika, vilket jag i stort sätt aldrig har bakat förr. Men tänkte att hur svårt kan det vara. 

Jag har några sorter klara till mormor och morfar, hallon/laktrisfudgen, citronkolan, polkaknäck, nötfriknäck, kaffetryffel och whiskeytryffel.

Tryfflarna gjordes alldeles nyss, även en sockerfri kaffetryffel till diabetikern!

Idag tänkte jag inte göra så många fler sorter utan det blir nog bara två till innan jag ger mig för kvällen. Ska göra en sockerfri snickerskaka och en skumtomtefudge. Sen blir det städning och fortsättning följer imorgon. Men då får nog Tyra ta och hjälpa till tror jag, då blir det lite mer kakstuk på det hela. Saffransbiscotti och pepparkakscookies med dumle står på schemat imorgon. Vi får se om det blir något mer :) 

 

Kaffetryffelsmeten!    

Massa gott till massa bakning! 

Av Josefine - 15 december 2015 20:08

Idag blev det en sen middag, Tyra vägrade att åka hem och skulle promt till "Momors hus" vilket = hem till farmor. Så vi åkte dit och fick kaffe. Sen gick Emil hem för att lyfta in allt virke till väggen som kom tidigare idag. När han väl kom tillbaka så hämtade han Tyra och jag och svärmor åkte och handla. Nu är jag hemma. Nu äter jag middag. Inte för att jag är det minsta hungrig utan bara egentligen för att jag borde väl äta. Så det blev rester, vilket var ursprungsplanen från början, men helstekt karré och rotsaker i ugn är inte helt fel.

Hämtat ut första delen av ett startpaket också, ska snart öppna och kolla vad det innehåller, sååå spännande. 


Planen var dock att baka lite sockerfritt idag också men kände att klockan blev så mycket och sakerna tar liksom sån tid så orkade inte börja. Får ta igen det imorgon istället.

Skål på er! 

Av Josefine - 14 december 2015 20:33

Blev bara till att jobba halvdag idag då Tyra skulle ha lussefirande på dagis. Dom var så otroligt söta, alla barn är mellan 1-3 år och hade väl förväntat mig att dom skulle stå tysta eller springa till sina föräldrar. Men så blev inte fallet, ingen sprang iväg och en hel del av dem sjöng. Tyra sjöng inte men gjorde alla rörelser till alla sångerna och det var inte alla som gjorde ens det. Såå stolt över min lilla nästan tvååring. Och hon var så söt! 

 

Sen nu på kvällen blev första knäcken avklarad, märkte dock när jag hade börjat koka att all mandel var slut så gjorde lite polkaknäck och lite mandelfri! Nomnom.

   


Av Josefine - 13 december 2015 06:20

Idag blir det Stockholms äventyr för mig och Tyra. Hon sover fortfarande men jag är klar och inväntar skjutsen som kommer alldeles strax. Tänkte hon skulle få sova så länge som möjligt innan jag drar upp henne! Sambon får stanna hemma då han ändå kommer bli så otroligt rastlös om han följer med. Men det är väl så, man har olika intressen. 

Men Stora Stockholms hundmässa kan man ju inte missa, inte ens jag som är allergisk. Och Tyra kommer säkert tycka att det är superkul, hoppas på det iaf! Ska väl dra upp och klä på henne nu också så vi kommer iväg i tid. Det är en del pysslande med barn, bilbarnstol som ska kopplas in, man ska komma ihåg att ha packat allt som ska med. Fika, ombyte, haklapp, leksaker..

 

Ovido - Quiz & Flashcards