theoutsider

Alla inlägg under december 2015

Av Josefine - 12 december 2015 09:26

Imorse satsade vi på riktigt morgonmys jag och dotra. Sambon låg kvar och återhämtade sig från gårdagens utgång.

Vi tände alla ljus i vardagsrummet, bakade scones, öppnade kalendrar och lyssnade på julmusik! Sen blev det lite julklappsinslagning för min del, skjutit på det ett tag fast jag har haft dom klara så länge! 

Och nu står andra browniesatsen i ugnen tills imorgon! :)

 

Tyra misshandlade sin scones lite och alla grönsaker, men vi hade det mysigt iaf!

Av Josefine - 11 december 2015 11:39


Tyra har blivit lite sämre för varje dag sen i onsdags så idag kändes det som att det var dags att ta en dag hemma. Hon är pigg och äter bra men det är den där jävla hostan som spökar så hon får ingen sömn om nätterna.


Brukar inte tycka om att vara hemma men än så länge så har det varit ganska mysigt faktiskt. Vi har tittat lite på tv, fixat disken, startat en tvätt, öppnat kalendrarna (såklart), bakat en omgång saffransbrownies tills på söndag och skurit upp hallon & laktrisfudgen. Sen har jag även kokat en omgång risgrynsgröt, ska lägga fläsklägget i vattenbad såfort Tyra har vaknat och vi har hunnit handla, saknar nämligen hela kryddpepparkorn. Ska alldeles strax sätta mig och skala potatis till en blivande Janssons Frestelse. Har även tänkt hinna med en till sats saffransbrownies till, och en sats fudge och kanske till och med en sats knäck. Har ingen aning om var det här kan sluta. 


Medan hon sover nu tänkte jag gå ner i källarn och hämta lite saker som ska sorteras. Men först ska jag lösa två sudoku till. 



Hallon och laktriskolan      

Borde koka egen risgrynsgröt mycket oftare  

Saffransbrowniesarna in progress  

Vi smakade en bit när dom var klara, men förra smakade mer saffran, vet inte hur jag lyckades med det.  

Någon hjälper gärna till att baka och laga mat, smakar gärna också! ;)   

Janssons Frestelse! 

Av Josefine - 10 december 2015 18:06

Fick äntligen sluta när det fortfarande var ljust ute, SCOOORE! Blev ett besök till barnmorskan för att lyssna på hjärtat och kolla att han växer som han ska där inne, allt såg bra ut. Magen låg lite under medelkurvan men den är ju inte så stor heller. 

När vi kom hem så var det dax för utveckligssamtal för Tyra vilket också gick bra. Inget specifikt att anmärka på, hon är lätt att ha att göra med inne och ute, dock väldigt bestämd och vet precis vad hon vill och hur hon vill ha det. Kan ju inte styra hennes vilja dock. Hon är en envis tjej det bara är så. Sen är hon ju näst yngst också.

 

Dagiskortet som jag trodde var dagen efter än när den faktiskt var. Men det är ju hon, ett litet troll! 


Av Josefine - 9 december 2015 21:35

Nu blev den äntligen gjord, HALLON LAKTRISFUDGEN! Den står i kylen på svalning så får vi se om jag skär upp den imorgon eller på fredag! Ska bli spännande, behåller dock inte allt själv utan en del av det är tänkt som julklappsgodis! 

Har känt mig som en helt annan människa efter jobbet den här veckan, mycket piggare! Man orkar så mycket när man inte "dör" på soffan varje kväll efter middagen. Orken finns, den är tillbaka! Vilket leder till pyssel med Tyra, glädje i middagsfixandet, städande, och godisbakande. Jag blir så glad när jag är pigg, woho! 

Nu har det ju blivit en citronfudge och en hallon & laktrisfudge, sen hade jag även tänkt att jag skulle göra vanlig vanilj/kola och eventuellt nutella eller skumtomtefudge också. Tänker lägga energin på fudgen i år känner jag! Sen blir det självklart knäck också, och lite polkabräck och kanske någon enstaka sort till men inget avancerat precis! 

Men tänkte faktiskt inte vara uppe speciellt mycket längre för Tyra sover lite halvdåligt också så lika bra att passa på att sova när chansen finns för risken är väldigt stor att hon kommer vara vaken en del inatt. 

    

Hallonlagret     

Laktrislagret, men ser brunare ut på bilden än slutrestultatet blev!     

Bara för att hallonlagret såg så gott ut, och det kan jag garantera att det var också! Man måste ju ha någon form av förmåner när man står och pysslar, smaka smeten är garanterat en av dem.     

Och så en bild på tjockismagen, 25 veckor har det gått, sjukt. Ville bara tillägga att den brukar vara mindre då den är väldigt uppsvälld på grund av överansträgning och stress idag.

Av Josefine - 8 december 2015 20:34

Köpte en sudokubok för superlänge sen men började lösa igår, tycker det är lite kul och avslappnade på något sätt. Har varit och handlat och lagat två matlådor och nu är det lite nedvarvning innan sängen som gäller. Övervägde att göra hallonlaktrisfudgen också men tar nog der imorgonkväll, om jag orkar efter vi har varit upp till svärisarna!

Av Josefine - 7 december 2015 19:30

Blev liiiite mer pysslande idag, vi hann inte så himla mycket eftersom middagen också måste lagas och ätas. Sen blev det bad för lillfröken och lite sjungande av barnvisor, en mysig kväll. 

 

Tänkte att jag ska försöka hinna med att göra hallonlaktriskolor imorgon men vi behöver även handla så får se om jag verkligen orkar ställa mig när jag kommer hem eller om det får bli på onsdag istället. 

Snart är det hursom helst helg igen och lite närmare jul. Känner mig lite mer taggad att fixa och dona hemma nu när det ändå närmar sig jul. Man vill ha fint till jul helt enkelt. Vill att det ska kännas mysigt och hemtrevligt. Pysslandet med dotra är underbart, tänkte att vi ska klistra lite löv och måla lite imorgon också om vi hinner innan hon ska sova. 

 

Ha det bäst!

Av Josefine - 6 december 2015 20:57

Idag blev det en sväng till Hammarskogs julmarknad med svärmor och dotra. Tyra vaknade visserligen 4 inatt och skulle gå upp så hon somnade så fort vi startade bilen för att åka. Efter en dryg timme var hon dock vaken igen och då blev det fika. Hon missade hästridningen men det hon inte vet lider hon ju inte av, får ta det nästa gång istället.

Inte så många säljare men de som var där hade fina saker, köpte lite fröknäcke som jag ska mumsa på sen. 

Väl hemma har vi haft främmande av gamla hyresgästen och han stannade på middag. Jag och Tyra pysslade lite med prasselpapper (har helt tappat namnet för tillfället, måste vara bristen på sömn), sen har vi målat en hel del bilder. Eller ja Tyra har målat och jag har styrt lite så hon inte skulle hälla färgen på bordet. Hon är dock ganska duktig på att träffa pappret men lite översikt krävs det ju. Bäddat nytt i sängen, satt upp sista gardinen, rensat lite saker, vikt och sorterat all tvätt, tänt ljus och sett på film. Nu är huvudet trött efter att ha varit vaken sen fyra så en dusch och sen sängen blir troligtvis det sista jag gör idag.

   

Några av konstverken!

Av Josefine - 5 december 2015 19:18

Nu är det ju ändå snart jul så idag åkte jag och Tyra ut till Alsike och bakade pepparkakor och pepparkakshus. Supermysigt. Förutom att Tyra inte sov middag så hon somnade klockan 18, aja får hoppas att hon inte vaknar så värst många gånger inatt. Tyra fick vara med och kavla, baka ut, spritsa och dekorera pepparkakorna och hon gjorde det med inlevelse. Emellan åt under dekorerandet så kom kommentaren "äta" titta frågande på mamma som sa nej. Men en och annan godis slank in ändå, ja vad ska man säga hon är ju ändå inte ens 2år än. Men hon har lekt av sig en hel del mellan varven, hon har så otroligt kul med sin kusin. Dom är så söta tillsammans! 

 

På bussen skulle mammas mössa promt sitta på Tyras huvud.. Kul att man har lika stort, eller litet, huvud som en knappt tvååring.  Några av de dekorerade pepparkakorna!

 


Ovido - Quiz & Flashcards